Algemeen

Team NIXZ verrijkt met salesmanager Dylan Nelson

‘In de toekomst zou ik mensen wil aansturen om te groeien in hun werk’

Van jongs af aan is Dylan Nelson van alle markten thuis; hij voetbalt 10 jaar als jeugdspeler op topniveau bij het Rotterdamse Sparta en volgt de Theaterhavo waar hij zijn danspassie acht uur per week beoefend. Op de Hogeschool Rotterdam studeert hij af in Commerciële Economie en na enkele jaren ervaring in de recruitment is hij nu als sales manager neergestreken bij NIXZ. Dylan: ‘Alle puzzelstukjes lijken voor mij nu op de goede plaats te liggen met deze nieuwe baan, en het sinds kort in Arnhem samenwonen met mijn lieve vriendin.’

Hij is pas 25 jaar maar de in Rotterdam geboren en getogen Dylan Nelson heeft, zeker vergeleken met leeftijdsgenoten, meer dan het gemiddeld aantal kilometers achter zijn naam staan. Zeker op sportief gebied heeft hij een indrukwekkend track record. ‘Ik heb 10 jaar bij Sparta gevoetbald, ook in de jeugdselectie waarbij we door heel Nederland reisden om onze wedstrijden te spelen. Toen ik op de Theaterhavo zat, haalde een busje me ‘s middags bij school af om me naar het jeugdcomplex Nieuw Terbregge van Sparta te brengen. Naast de gewone vakken kreeg ik op de Theaterhavo 8 uur per dag les in zang, dans en spel. Ik deed vooral dans en als groep speelden we soms een productie in het Theater Hofplein.’

Commerciële Economie

Op de Hogeschool Rotterdam volgde Dylan aanvankelijk een studie International Business Management maar omdat dit ook veel op rechten gericht is, stapte hij in het tweede jaar over naar Commerciële Economie. ‘Bij MoonGro in Amsterdam deed ik mijn eindstage en schreef in twee weken mijn afstudeerscriptie. MoonGro was een soort start-up met online marktplaatsen voor trainee opdrachten. Na een jaar verkaste ik naar Progressive in Rotterdam, een sales recruitment bedrijf. Daar kon ik mijn plek niet echt vinden omdat het er erg hiërarchisch was, en ik me niet gelijkwaardig voelde tussen collega’s.’

Switch naar Account/Sales Manager

Bij Wiba IT deed Dylan ervaring op met het benaderen van klanten en het achterhalen van leads. ‘Na ruim een jaar maakte ik de keus om bij Harvest te gaan werken, een detacheerder van talentenklassen. Eigenlijk raakte ik meer en meer gefrustreerd van het werken in recruitment. Je bent niet alleen afhankelijk van de kandidaat en de klant maar beide zijn vaak wisselvallig in hun keuzes waardoor ik soms veel energie stopte in een proces wat uiteindelijk dan toch weer stukliep. Daarom zette ik mijn profiel open en kwam toen als eerste bij Eonics terecht, die voor NIXZ een Account/Sales manager zochten.’

Processen

Inmiddels is Dylan een maand actief bij NIXZ, werkt hij drie dagen per weken op de Bink en twee dagen thuis. ‘Het is allemaal snel gegaan, na de eerste week gaf ik al demo’s. Het is fijn om met een product te werken dat al staat, te weten dat de tool werkt en in staat te zijn om te begrijpen wat de klant nodig heeft. Het vertrouwen wat mij hier gegeven wordt werkt in mijn voordeel en ik denk dat de verschillende proefperiodes goede deals zullen opleveren. Samen met Niels, de juridische medewerker, maken we de processen ook nog voor iedere afdeling beter toegankelijk. Dat in het managementoverleg zoveel ideeën voor de toekomst voorbij kwamen vond ik inspirerend. Het lijkt me fantastisch om over een paar jaar mensen in mijn salesteam aan te sturen en te leren groeien in hun werk.’

Zowel op het werk als privé voelt Dylan zich momenteel als een vis in het water. Hij heeft de juiste balans gevonden en kan na een dag hard werken genieten van een avondje op de bank, samen met zijn vriendin en Bambi hun hondje.

Contact met Dylan

Wil je graag een demo voor een product inplannen met Dylan, klik dan op deze link of bel naar (+31 6 51668814) 

Op zoek naar werk in een leuk team?

Ben je ook op zoek naar een uitdagende baan of stage? We zoeken altijd leuke, nieuwe collega’s in ons team. Neem een kijkje op de website van NIXZ / vacaturepagina en stuur ons een berichtje.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 478d4102-groepillustratieaf-04_1000000000000000000028-300x161.png

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.