Algemeen

Quinn loopt een AI stage bij NIXZ

Sinds februari loopt Quinn de Groot stage bij NIXZ. Wil je weten hoe Quinn ons team versterkt? Lees dan snel het interview verder.

Wie is Quinn?

Mijn naam is Quinn de Groot en ik ben 20 jaar oud. Ik studeer HBO ICT, in de differentiatie Applied Artificial Intelligence (AI) op de Hogeschool Utrecht. Mijn hobby’s zijn gamen en bezig zijn met het ontwikkelen van assistance systemen, zoals Alexa en Siri.

Wat is AI?

Zoals ik altijd al zeg tegen iedereen, AI is in principe zo simpel als een ja of nee switch en zo complex als een zelfdenkende robot die zelf keuzes kan maken, dus het is heel breed. Maar AI is simpel gezegd een slimme manier om automatische dingen te voorspellen of in data te ontdekken. Het moet patronen herkennen in data en proberen deze te kunnen repliceren voor nieuwe data waarbij dit niet bekend is.

Een echt AI systeem is eigenlijk een reeks gecombineerde algoritmes. Algoritmes zijn systemen die keuzes kunnen maken aan de hand van eerder geziene data. Dus het systeem waar ik aan werk tijdens mijn stage, bevat een algoritme dat de juiste data ophaalt, een algoritme dat een model traint en een algoritme dat voorspelde data uit dat model haalt.

NIXZ

Hoe heb je NIXZ gevonden en wat trok jou aan?

Ik was op zoek naar een stage in de stagebanken en zag NIXZ voorbij komen. Toen heb ik gekeken wat voor soort bedrijf dit is en heb ik meer research over NIXZ gedaan. NIXZ gebruikt bots en automatische systemen voor webscraping en dat leek mij sowieso interessant. Het zijn bots die automatisch acties uitvoeren, data verzamelen en deze dan doorsturen. Eén van de dingen waar ik altijd naar kijk bij het zoeken van een stage is of er nuttige data beschikbaar is. Dit is bij NIXZ gelukkig het geval. Ik heb namelijk ooit een opdracht gehad waar ik zelf mijn data moest opzoeken en een dataset moest doorzoeken van 4 miljoenen gegevens! Dat was satellietdata over een tijdspanne van ongeveer 100 jaar en naderhand totaal niet bruikbaar.

Wat is jouw stageopdracht?

Mijn stageopdracht is: ‘met behulp van AI, fouten in het bot-systeem detecteren’. Het systeem heeft een automatische foutdetectie systeem, maar pikt soms niet alle soorten fouten op. Het systeem waar ik aan zal werken zal dan in die data zelf, en naar de hoeveelheid data kijken om daar de fouten uit te spotten. Een voorbeeld is dat het kan zijn dat een NIXZ klant te strenge eisen heeft gesteld in het systeem, en er daardoor geen vacatures worden gevonden of dat de eisen te los zijn gesteld en er dus teveel vacatures binnenkomen. Het normale fouten systeem ziet dit niet als iets fouts. Er moet dus een secundair systeem (gemaakt met AI) zijn, dat overzicht moet houden over het systeem en foutmeldingen geeft.

Waarom heb je gekozen om AI te doen?

Ik wilde een automatisch denkend systeem maken en complexe systemen en dacht dat dit toch niet zo moeilijk kon zijn. Drie jaar verder nu, weet ik hoe complex het echt is, maar ik probeer het nog steeds. Ik ben heel erg gedreven voor het automatisch uitvoeren van taken aan de hand van iets wat jij zelf maakt. Dat leek mij heel erg interessant, zoiets als met Siri, je vraagt haar om iets op te zoeken en dat doet Siri dan automatisch zonder dat jij hoeft in te grijpen.

Quinn heeft een AI gerichte opdracht gevonden bij NIXZ en kan hier veel werken met automatische systemen. Wil jij ook kijken of NIXZ een passende stageopdracht heeft voor jou? Vul dan het onderstaande formulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.