Algemeen

Maak kennis met de robot-bouwers: Mark Bueno

NIXZ is een robot collega die saaie, handmatige processen efficiënter uitvoert, waardoor er tijd overblijft voor de leuke menselijke kant van je werk. Jonge, enthousiaste developers bij Eonics maken deze NIXZ robot collega. In deze blog vertelt Mark Bueno, een junior developer van het NIXZ team, over zijn werk.

Wie is Mark Bueno?

Ik kom uit Aruba en ben 22 jaar. Voor mijn studie Informatica aan de Hogeschool Leiden ben ik naar Nederland verhuisd. In mijn vrije tijd schaak ik graag en 4 jaar geleden heb ik het Nationaal Kampioenschap schaken op Aruba gewonnen. Mijn creativiteit kan ik kwijt in het maken van hiphop en rap beats. Ook videospelletjes vind ik leuk om te spelen. FIFA en Among Us zijn spellen die ik veel speel. Vorig jaar ben ik voor mijn stage terechtgekomen bij Eonics en daarna ben ik er gebleven voor een bijbaan. Mijn werk bestaat uit het bouwen en onderhouden van de robot software van NIXZ. In de toekomst wil ik graag werken als software engineer, misschien als senior developer of met web applications.

Wat doe jij voor NIXZ?

Ik bouw mee aan veel aspecten van de NIXZ robot software. Ook als er iets fout gaat met de robot, er is dan sprake van een error, vragen ze mij of ik het probleem kan oplossen. Een robot bouwen vind ik heel leuk, want mijn robot maakt het leven voor mensen makkelijker en leuker. NIXZ werkt veelal voor recruiters en daarom werkt de software samen met platformen als LinkedIn en ATS systemen als Otys en Carerix. Voor de NIXZ software, die werkt met het OTYS systeem, heb ik de code geschreven die oude vacatures update waardoor ze weer bovenaan de lijst staan. De bots van DAS Connect werken dan weer samen met onder andere Negometrix en CatsOne. De software die ik daarvoor heb geschreven haalt uit Negometrix vacature-informatie op, en zet deze vervolgens in CatsOne.

“Ik ga iets voor je bouwen dat jouw leven makkelijker maakt”

Mark Bueno

Zijn er soms ook problemen?

Het kan natuurlijk heel soms gebeuren dat er iets in de NIXZ software niet goed werkt. Soms worden websites langzamer ingeladen dan de NIXZ bot verwacht. De testomgeving waar de NIXZ robot zijn taken in test, is vaak anders dan de situatie bij de klant. Bepaalde lay-out instellingen kunnen van account tot account verschillen. Ook wordt de lay-out soms plotseling aangepast, waardoor de bot niet meer weet waar hij op moet klikken. Dit is de meest voorkomende reden dat er een probleem met een bot ontstaat.

Een robot die voor jou onthoudt wie wanneer jarig is en dan een leuk berichtje stuurt? Mark Bueno heeft het gemaakt!

Maak je privé ook robots?

Mijn vader kwam op een dag naar mij toe en vroeg mij wat voor werk ik nou precies doe. Ik probeerde het hem uit te leggen, maar hij snapte het niet. Dus ik zei: ”Ik ga wat voor je bouwen om je leven makkelijker te maken.” Mijn vader is actief binnen zijn kerkgemeenschap en zit daarmee ook op Facebook. Elke dag is er wel iemand jarig en hij vergeet altijd om diegene dan te feliciteren. Ik heb een robot voor hem gemaakt die niet alleen kijkt welke mensen jarig zijn, maar ze ook automatisch een persoonlijk bericht stuurt. Hij is hier superblij mee!

Kerst

Volg ons op LinkedIn en wie weet krijg jij ook wel een kerstboodschap van NIXZ

Op dit moment werk ik aan een bot die je connecties op LinkedIn een kerstboodschap of -kaartje kan sturen. Dus volg ons op LinkedIn en krijg binnenkort een persoonlijk bericht van “de kerstbot”.

Ook het gemak van NIXZ ervaren?

Wil je ook zo’n leuke robot collega gebouwd door Mark? Neem contact op via het onderstaande formulier en wij gaan samen kijken wat NIXZ voor jou kan betekenen.

    Getagd: / /

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.