Algemeen

Maak kennis met de UX-designer: Evi van der Vorm

De laatste tijd zie je steeds meer producten van NIXZ. Vorig jaar lanceerden we drie producten: Kandido, DASConnect en GoodCatch. En het is je vast wel opgevallen hoe vrolijk de webpagina’s en plaatjes van de NIXZ producten eruit zien. Dit is geheel te danken aan Evi van der Vorm, onze UX designer. In dit blog vertelt Evi ons hoe zij haar werk als UX designer van het NIXZ team ervaart.

Evi, kun je wat over jezelf vertellen?

Zeker. Ik ben dus Evi en 21 jaar. Samen met twee vriendinnen woon ik in Zoetermeer, waar ik geboren en getogen ben. In mijn vrije tijd kijk ik graag films (ik ben een fan van horror!) en speel ik videogames. Waar ik ook altijd blij van word is paardrijden. Sinds mijn zesde rijd ik al en sinds anderhalf jaar heb ik zelfs een eigen paard. Samen met een kennis heb ik Nandu gekocht en ook de verzorging doen we samen. Ik studeer Communicatie Multimedia Design en ben momenteel de UX designer bij NIXZ. Ik vind UX design echt gaaf omdat er ook veel psychologie in voorkomt. Het fascineert mij dat  je een systeem zo intuïtief mogelijk kunt maken en hoe je daar met de vormgeving op in kunt haken. 

Wat doe jij voor NIXZ?

Vorig jaar februari ben ik als stagiair bij NIXZ begonnen en na het afronden van mijn opdracht ben ik als parttimer in het team verder gegaan. Tijdens mijn stage lag de focus op het UX design van het dashboard. De laatste maanden heb ik vooral gewerkt aan de verschillende productpagina’s en content voor de producten. De content die ik maak varieert van animaties en illustraties tot complete ontwerpen voor het dashboard of de webpagina’s. Bij NIXZ is er van alles nodig op dit gebied. Ik vind het grappig dat we bij NIXZ soms een hele webpagina in één dag kunnen bouwen zoals met Kandido bijvoorbeeld, die stond binnen no-time online.

stageopdracht_uxdesign_dashboard
Een herontwerp voor de botspagina gemaakt door Evi voor haar stageopdracht.

Kun je iets vertellen over hoe een ontwerpproces eraan toegaat?

Het begint bij iemand die aan mij vraagt of ik iets wil maken. Vaak is dat nog niet erg concreet, gewoon een idee dat iemand heeft. Het is dan mijn taak om de vertaalslag naar iets visueels te maken. Ik vraag dan altijd door naar het doel en onderwerp van het product waar het om gaat. Ook is het belangrijk te weten of het een speelse, informele stijl mag hebben of dat het juist strakker moet. Heb ik de nodige antwoorden, dan ga ik aan de slag en begin met een leeg canvas in bijvoorbeeld Figma. Voor grotere ontwerpen moet ik met de feedback die ik elke keer krijg, een aantal keren terug naar de tekentafel. 

Op welke NIXZ vormgeving kijk je tevreden terug?

Voor mijn stageopdracht maakte ik een voorstel tot een herontwerp van het NIXZ dashboard. Dat was meer dan alleen vormgeving, want UX design is meer gefocust op een dynamische, digitale omgeving. Om de statussen van de bots inzichtelijker te maken, heb ik toen verschillende icoontjes van de bots gemaakt en ze in één overzicht opgesomd. Ook de plugin heb ik deels ontworpen. Ik speel vaak met kleuren en probeer verschillende stijlen uit. Soms krijg ik dan de feedback om het iets rustiger of strakker te maken, maar meestal houden de andere NIXZ teamleden wel van wat kleur.

ontwerpproces_plugin
Het ontwerp proces van Evi voor de nieuwe NIXZ plugin, die binnenkort gelanceerd wordt.

Waar werk je nu aan?

Vanaf februari begint mijn afstudeerstage en daarom ga ik ergens anders werken. Ik eindig mijn werkzaamheden bij Eonics met een leuk project: een herontwerp van de nieuwe NIXZ website. Voor dit project mocht ik het plan van aanpak opzetten wat ik erg leuk vond. Momenteel werk ik aan de wireframes voor de website,  dat is een soort visuele weergave van de websitestructuur. Op die manier wordt een vaag idee steeds concreter. Dit werk bevalt me ook omdat het iets minder vormgeven is en meer UX.

Ook de hulp van NIXZ ervaren?

Vind jij NIXZ ook zo mooi en vrolijk vormgegeven en wil je het gemak van NIXZ als collega ervaren? Neem contact op via het onderstaande formulier en wij gaan samen kijken wat NIXZ voor jou kan betekenen.

    Getagd: / / /

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.