Interview

Maak kennis met SimpleRecruiter bouwer: Paul Korver

Je kent NIXZ als een alleskunnende robot collega die jou helpt bij repetitieve taken in je werk. Het NIXZ-team werkt onder de motorkap hard en met veel enthousiasme aan de NIXZ producten. Binnenkort gebruiken de eerste klanten de nieuwe plugin: SimpleRecruiter. Deze plugin synchroniseert tussen je browser en ATS de profielgegevens van kandidaten. Een onmisbare schakel in je recruitment proces! In deze blog praten we met Paul Korver, de hoofdbouwer van de plugin. 

Kun je wat meer over jezelf vertellen?

Ik ben dus Paul Korver, 31 jaar, en ik werk sinds mei 2020 bij Eonics als software engineer. Ik woon in Rijswijk met mijn vrouw en zoontje van 1 jaar oud. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te golfen en te wandelen. Ook ben ik een fan van bordspellen, mijn favorieten zijn Monopoly en Catan. Pas na mijn studietijd ben ik de IT ingegaan, want ik heb de bachelor Bedrijfskunde en master Entrepreneurship in Amsterdam voltooid. Toch vond ik de IT zo interessant dat ik een traineeship IT in Den Haag heb gevolgd om daarna aan het werk te gaan als software engineer.

Paul werkt samen met het NIXZ team hard door zodat NIXZ jouw perfecte collega kan zijn!

Wat doe jij voor NIXZ?

Toen ik bij Eonics begon, werkte ik aan de backend van het NIXZ dashboard. Ik heb toen onder andere een module gemaakt om klanten automatisch te kunnen factureren. Sinds enkele maanden werk ik aan ben het bouwen van de plugin, waarvan klanten de eerste versie nu kunnen gebruiken. Maar ik bouw hem niet alleen hoor, er werken ook nog andere collega’s aan mee.

Hoe verloopt zo’n development project?

Zoals bij veel software projecten werken we bij Eonics met een Agile ontwerpfilosofie. Dat houdt in dat je met korte opleverperiodes werkt. We maken een conceptversie en itereren met feedback van Jan Peter of testgebruikers en klanten. Ik vind dat fijn werken want je zit kort op de klant en kunt met de feedback meteen aanpassingen doen. Zo hebben we in de testfase van de plugin in een maand al vier verschillende versies gelanceerd. Hierdoor hoefde de klant niet lang te wachten tot zijn probleem verholpen was.

Kun je wat vertellen over de plugin?

Ik vind de plugin echt een leuk project omdat het de klant veel oplevert. Met de plugin wordt het profiel dat je op bijvoorbeeld LinkedIn bekijkt, vergeleken met je kandidaten in je ATS. De plugin vertelt je dan of je deze kandidaat al kent en geeft je de mogelijkheid informatie te bekijken en te bewerken. Ook is het mogelijk om met één druk op een knop de kandidaat toe te kennen aan een vacature die jij hebt lopen. Omdat dit allemaal vanuit de browser kan, levert dit onze klant veel tijdswinst op

Binnenkort staat de nieuwe SimpleRecruiter plugin klaar voor jouw gebruik! Voeg makkelijk profielen en informatie toe aan je ATS.

Waar werk je verder nog aan?

Ik werk nu nog aan het verbeteren van de eerste versie van de plugin en binnenkort aan die van de tweede versie. We hebben de plugin onlangs gelanceerd met een synchronisatie tussen het OTYS ATS, het NIXZ dashboard en LinkedIn. We gaan hier de komende maanden eerst de jobboards werk.nl en Indeed aan toevoegen. Daarna volgen andere ATS systemen. Ook wordt het later in 2021 mogelijk om in de plugin zoekopdrachten aan te maken en gevonden kandidaten te bekijken.

Kun jij ook niet wachten om NIXZ te gebruiken in je recruitment proces?

Ben je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd geraakt in de voordelen van Kandido als recruitmenttool? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.