Algemeen

Een dag uit het leven van Anja Veldhuizen

NIXZ werkt al een tijdje als collega op het kantoor van Anja Veldhuizen van Jobco Support. Samen zoeken zij naar geschikte kandidaten voor de vacatures van Anja. Eerder vertelde Anja waarmee NIXZ haar helpt, in deze blogreeks wisselen Lilian van NIXZ en Anja gastblogs uit. In dit gastblog vertelt Anja hoe een dag in haar leven eruit ziet.

Even opstarten

Als eigenaar van Jobco Support ben ik actief met W&S van kandidaten voor veelal ICT vacatures en ben ik loopbaanadviseur. Mijn werkdag begint om 7.00 uur met het kijken náár en reageren op de ontvangen berichten van na 19.00 uur van de vorige dag. Dit is nodig omdat binnen LinkedIn veel kandidaten pas actief zijn na hun normale werktijd. Om half negen zijn dan de dagelijkse berichten van paper.li aan de beurt om me op de hoogte te houden van de actuele gebeurtenissen. Voor ik om 9.00 uur echt begin, beantwoord ik nog eventuele meldingen op mijn LinkedIn. 

Vacatures uitzetten op jobboards

Persoonlijke aandacht vind ik belangrijk en daarom feliciteer ik mijn contacten als ze jarig zijn. Ook blijf ik van hen op de hoogte door de huidige status op hun LinkedIn profiel te bekijken. Dan is het tijd voor de vacatures die ik ontvang van werkgevers voor Werving & Selectie. Die zijn altijd voor hun eigen bedrijf. Ik plaats ze op mijn website en ook door naar Google en IngoedeBanen die ze doorzetten naar ongeveer 14 verschillende websites, o.a jobrapido, joof.nl. trovit.nl en vacaturebank-Nederland. Vanuit OTYS gaan ze ook nog naar Indeed. Sinds kort zet ik de vacatures zelf ook op een aantal vacaturesites binnen Facebook. Dit werk duurt soms een paar uur. Ik wil zoveel mogelijk kandidaten bereiken wetende dat sommigen hun baan verloren in deze coronaperiode. 

Anja’s kantoortuin is een perfecte plek om te relaxen.

Uiteraard is het dan inmiddels wel tijd voor de lunch, voor ontspanning in mijn kantoortuin en alles proberen even los te laten. 

Geschikte kandidaten

In de middag ga ik verder met mijn werk, onder andere door met NIXZ te kijken waar ik kandidaten binnen LinkedIn kan koppelen aan de desbetreffende vacature. Zijn ze geïnteresseerd, dan neem ik contact met ze op. Via e-mail ga ik dan aan de slag met kandidaten die gereageerd hebben op een vacature om ze beter te leren kennen en uit te vinden of ze matchen met de desbetreffende functie. Is dat het geval, dan vertel ik ze wie de werkgever is, stel ik ze aan elkaar voor en onderhoud eventueel verdere contacten. Ook dit is een tijdrovend proces.

Tijd voor contact

Voor eventuele vragen over mijn diensten, heb ik een contactformulier. Tegenwoordig ontvang ik dagelijks reacties uit het buitenland. Spreek ik de taal niet, zoals Russisch, dan verwijder ik ze. Ook personen die gewoon hun activiteiten promoten met betrekking tot SEO, apps, nieuwe website (Hè!) en noem maar op. Datzelfde geldt voor mensen die mij cv’s sturen maar die geen Nederlands spreken en hier ook niet wonen. Ze krijgen wel een berichtje terug!

Tussen de bedrijven door werk ik minimaal eens per week mijn mediabibliotheek bij. 

Loopbaanbegeleiding en Coaching

Onlangs heb ik als loopbaanbegeleider nog deelgenomen aan het traject ‘NL leert door’ wat bij velen mogelijk bekend is. Ook hier een mooi aantal deelnemers begeleid om meer duidelijkheid voor hen te krijgen naar hun eventueel volgende baan. Hiervoor heb ik de Loopbaanverkenner LTP van Matchcare voor ingezet, waar ik tevens voor gecertificeerd bent. Altijd ontzettend leuk om te doen.

Cooling down

Rustige en hectische dagen wisselen elkaar af. Na mijn werk of in het weekend speel ik golf en sinds kort hebben we elektrische fietsen aangeschaft. Dus dan met de fiets naar de golfbaan! En iedere week een borrelafspraak met vrienden. Daarnaast hopen we eind dit jaar/begin volgend jaar weer een maand op vakantie te gaan (Sri Lanka) om onze vele vrienden daar weer te zien.

Ervaar ook de vrijheid met NIXZ als collega

Samenwerken met jouw NIXZ robotcollega levert je meer tijd op voor leuke dingen. Waarmee kan NIXZ jou helpen? Vul het onderstaande contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.